KOMMENT 3


A ZINFO portál nem tesz közzé rasszista, mások vallását, nemzeti, nemzetiségi, szexuális vagy politikai és világnézeti hovatartozását gyalázó valamint obszcén és trágár kategóriába tartozó tartalmat.   

   


NICK :  NYUGDÍJAS


A magyar nyugdíjas kevesebbet ér mint  a lengyel nyugdíjas? A magyar nyugdíjas kevesebbet ér mint a román nyugdíjas?  Választáskor kell a magyar nyugdíjas szavazata, de ami járna a magyar nyugdíjasnak azt nem adják meg neki?

A lengyel gazdaság ennyivel jobban teljesít? A román gazdaság ennyivel jobban teljesít? Az meg akkor hazugság, hogy a magyar gazdaság jól teljesít, hiszen a töredékét nem tudják megadni a magyar nyugdíjasoknak, mint amit megkap a lengyel nyugdíjas és megkap a román nyugdíjas? Miért nem mondják meg az igazat, hogy a magyar gazdaság nem teljesít jól, sőt a térség legrosszabbul teljesítő gazdasága és ezért nem futja tisztességes nyugdíjemelésre?

Ha a magyar gazdaság is olyan jól teljesítene mint a lengyel gazdaság, akkor itt is 75 ezer forintra emelnék a legkisebb nyugdíj összegét, ami most 28.500.- forint. A lengyeleknél annyi a nyugdíj legkisebb összege mint a magyar nettó minimálbér! Ez döbbenetes és felháborító! Magyarországon több mint félmillió embernek, vagy inkább közel 1 milliónak kevesebb a nyugdíja 75 ezer forintnál, annál ami a lengyeleknél a legkisebb nyugdíj! És a kormány az egekbe magasztalja magát, miközben a térség leggyengébb gazdasága vagyunk és itt a legrosszabbak a megélhetési viszonyok, mert rossz a kormányzás! Nehogy már ezért a magyar emberekre hárítsák a kudarcot! Meg már az elmúlt 8 évezés és a Gyurcsányra hivatkozás se időszerű!

Ha a magyar gazdaság is legalább olyan jól teljesítene mint a román gazdaság, akkor itt is 5,8 % lehetne a nyugdíj emelése 0 százalékos inflációnál mint Romániában. Romániában két összetevője van a nyugdíjemelésnek. Az egyik az infláció miatti emelés, amivel emelik a nyugdíjakat. A másik a reálbér éves növekedése, aminek 50 %-ával szintén  emelik a nyugdíjakat. Az infláció miatti emelés és a reálbér növekedésének 50 %-át kitevő emelés összeadódik. Ez most 5,8 %-os emelés jelent a románoknál, de az elmúlt 4 évben is miden évben 5 % felett volt a nyugdíj emelése. Itt Magyarországon meg nagy kegyesen 1,6 %-os nyugdíjemelés lett a beígért 0,9 %-os nyugdíjemelés helyett.

Mire föl ez a nagy ámítás a gazdasági sikerekről, amikor az embereknek semmi nem jut belőle. Ebből így aztán az feltételezhető, hogy nincsenek is gazdasági sikerek, hazugság az egész. Ahol vannak gazdasági sikerek, mint például a lengyeleknél és a románoknál ott olyan béremelések és nyugdíjemelések vannak, amiről a magyarok álmodni se mernek. Pedig  a magyar nyugdíjasoknak is ugyanúgy járna ez az emelés, ha tényleg olyan sikeres lenne  a gazdaság, ha olyan jól teljesítene mint ahogyan a kormány propagandája azt állítja. Ha meg csak félrevezetés az egész, akkor sokáig úgy se lehet takargatni a valós helyzetet, meg kell mondani, kudarcos a kormány politikája, gyengén teljesít a gazdaság és nem futja többre.

Ha viszont ez az igazság, akkor ennek a folytatására értelmetlen és felelőtlen dolog lenne szavazni! De már 2014-be se lett volna szabad erre szavazni, már akkor váltani kellett volna. Olyan kormánynak kellene jönni, ami legalább olyan jól teljesítő gazdaságot működtet, mint amilyen a lengyeleknél és a románoknál van.

    

NICK:  FŐSODOR                                                                             
                                                                         

Mint másokat, engem is foglalkoztat a Trump-jelenség, hogy ez csak egyszeri nagy dobás volt vagy valami nagyon új kezdődik el a világban. Kiáll egy pali a nép elé Amerikában és azt mondja amit sokan hallani akarnak. És ezzel győz, megnyeri a választásokat, noha kevés kivétellel az ellenfelének adtak győzelmi esélyt, 90 %-nál is nagyobb mértékben. Lehet őt populistának mondani, de ő nyert, övé a hatalom, azt csinál amit akar. Sokan nem örülnek ennek, sokan meg igen. Például a magyar miniszterelnök, aki szerint ez nagyon jót jelent Magyarországnak és Magyarország így bekerül a fősodorba.
Én erről meg azt gondolom, hogy megint átverték a tanácsadói, közvetlen munkatársai, mint a népszavazással, amiről azt mondták neki, hogy 50 % fölött eredménnyel biztos lesz a győzelem és amikor a szavazás után meghallotta az eredményt nem akarta elhinni. Ugye a miniszterelnök arra alapozza optimizmusát, hogy telefonon beszélt a megválasztott amerikai elnökkel Trumppal, aki mindenféle jókat mondott neki és azt is, hogy várja a Fehér Házban.
Csakhogy utólag kiderült, hogy ugyanez történt még vagy  50 más miniszterelnökkel is, úgyhogy nem igazán tekinthető kivételezett helyzetnek és fősodornak, hogy Orbánt is felhívta Trump. Volt olyan miniszterelnök - Muhammad Nawaz Sharif pakisztáni kormányfő - aki nyilvánosságra hozta a beszélgetés leiratát, ami szinte szó szerint megegyezik azzal, amit a magyar miniszterelnök mondott.

Ennek szövege:
" Önnek nagyon jó megítélése van. Ön egy bitang jó fickó. Ön csodálatos munkát végez, minden szempontból. Nagyon várom, hogy hamarosan találkozzunk. Ahogy önnel beszélek, miniszterelnök úr, olyan, mintha egy régi ismerősömmel beszélnék. Az ön országa csodálatos, borzasztó sok lehetőséggel. A pakisztániak a legintelligensebb emberek közé tartoznak. Bármilyen szerepet hajlandó vagyok betölteni, amit szeretne, hogy megoldásokat találjunk a fennálló problémákra. Megtiszteltetés lesz és személyesen fogom megtenni. Hívjon bármikor, akár január 20-a előtt, mielőtt elfoglalnám a hivatalomat. "

Forrás:  propeller.hu - B1 blog
 
Szóval nem olyan egyértelmű ez a dolog, de nem is cáfolható, hogy Trump elnöksége jót hoz Magyarországnak. Lehet, hogy Magyarországnak jót hoz, de Orbánnak nem biztos, hogy annyira jót. Gondoljunk csak bele, hogy mit is mondanak az elemzők Trump győzelmével kapcsolatban? Szerintük Trump azzal nyert, hogy beazonosította azokat a problémákat, ami az embereket dühíti és erre az embereknek tetsző megoldásokat mondott. Másrészt Trump meglovagolta a kormánnyal szembeni dühöt. A helyzet az, hogy itt nálunk is sokan dühösek a kormányra és sok megoldatlan probléma van, amire nem a stadionépítés lenne a megoldás. Na most, ha erre rávetődik valamelyik ellenzéki erő a politikai térben és elkezd mondani olyan megoldásokat ami tetszik a népnek, akkor nem zárható ki, hogy hasonlóan legyőzi Orbánt mint ahogyan Trump legyőzte Clintont. Na ez adhat okot némi aggódásra a jelenlegi magyar miniszterelnöknek.                                   
   

   

NICK:  ORANGEMANAzért ez a Trump győzelem megbillentette a FIDESZ-t, bár még hozsannáznak. Miből látom? Néhány IQ-hiányos szófosó - kommentelő - narancsbolsi pánikolásából. Akiknek a majré miatt tele a gatyájuk, hogy buknak Orbán sleppjével együtt és vége a jólétnek. Elhajtják őket a sunyiba a húsosfazéktól. De ilyen az élet! Egyszer fenn aztán végleg lenn. Meg nem is ok nélküli a majré. Mert jöttek a baljós jelek. Elbukott a népszavazás. Elbukott a módosítás. Na és ott a példa, hogy lehetséges a lehetetlen, Magyarországon is jöhet egy Trump.  Már ennek víziója padlóra küldi a tegnap még harsány agitátort. A kommentjéből látszik, hogy már hisztizik mint valami rossz fürdős. Pedig szembe kell nézni a valósággal, mint ahogyan Hillary is tette. Bár Orbán azt nyilatkozta, hogy beszélt Trumppal, aki nagyra tartja Orbánt és Magyarországot és úgy néz ki bekerültünk a fősodorba. De aztán kiderült, hogy Trump ugyanezt mondta  el közel 50 miniszterelnöknek, akiket felhívtak.


De ez nem változtat azon, hogy a vereséget el kell viselni ha majd jön. Erre figyelmeztetnek a baljós előjelek. Elbukott a népszavazás, elbukott a módosítás és a trend folytatódhat. Mondjanak is bármit a közvélemény kutatók. Mert mivel is nyert Trump? Egy erre vonatkozó idézet: " Trump és Sanders jól azonosította a legnagyobb problémákat és jól érzékelték a dühöt a kormánnyal szemben. Ezt Clinton hitelesen nem tudta megtenni. " Ez iskolapélda lehetne az ellenzéknek. Ha itt valaki jól azonosítaná a problémákat, megoldást kínálna és meglovagolná a kormánnyal szembeni dühöt, simán verhetné a FIDESZ-t és leválthatná Orbánt!

   


NICK:  KARAKAJÁN                                                                          


Kínomban már én is röhögve figyelem a nagy pofájú ellenzék vergődését, ami egyébként rohadtul nincs jól. Tehetetlenségükben mindenkit feljelentenek mindenhol és már ott tartanak, hogy az ENSZ-től kérnek segítséget Orbán leváltásához. Nem akarják elhinni, hogy működik amit Orbán kitalált. Amikor akarja üti, vágja az ellenzéket, az MSZP-t, a Jobbikot és azok vezetőit, mert ott van neki a Ripost, 888, origó, TV2, stb.

Az ellenzéknek meg csak a nagy pofája van, meg a lóvé utáni sóvárgás. Összefogásról álmodoznak, de egy rohadt netes felületük sincs ahol nyomathatnák az igét. Azt a pár száz milliót amit kapnak és erre tudnának használni, rövid idő alatt eltüntetik a pártalapítványból.  Az ellenzék baromsága miatt került ennyire a spiccre Orbán és lényegében miattuk került ilyen helyzetbe az ország. Ami a lényeg, hogy Orbánék tudják használni a kezükben lévő médiát és gátlástalanul használják is. Az ellenzéknek meg nincs mit.

Mi a megoldás? Ja, az összefogás! Vagy ti is írtok Orbán feleségének, hogy fogja vissza a Viktort? Ezt jól elb...tok. A baj az, hogy  nem ti szívtok, hanem miattatok csak mi!  Ti felveszitek a nagy lóvét a sumákolós politikáért, a parlamenti kussolásért. Köszönjük bal.f..sz  ellenzék! Titeket is le kellene váltani nem csak a kormányt!

   


NICK:  NIXNIHIL 

                                                               


Már olyan nagy az ellenszenv Orbánnal szemben, hogy amikor értelmeset mond azt is kapásból lesöprik az asztalról.  Orbánnak szerintem igaza van abban, hogy amit liberalizmusnak mondanak az inkább nihilizmus és szoros kötődése van ennek a gondolkodásmódnak a hatalmat befolyásolni képes pénzügyi körökhöz. De ez nem egy kisebbségi nézet, hanem a jóléti államokban egyre szélesebb körben érvényesülő szemlélet. Mivel az üzleti élet már globalizációban gondolkodik, így egyre halványul a nemzettudat is. Ez egyre erősödő tendencia és nem is nagyon lehet rajta változtatni. A vállalkozást az érdekli, hogy melyik országban, melyik földrészen van piaci lehetőség, üzleti lehetőség és nem az, hogy a saját országának boldogulásán munkálkodjon. Az egyén is azt nézi, hogy melyik országban tud többet keresni és odamegy, majd ott próbál beilleszkedni. Így aztán ezzel nem lehet sokat kezdeni, még akkor se ha sok igazság van benne.


   

NICK:  VERSENYKÉPESSÉGA környező országokban gyors ütemben emelkednek a bérek, itt meg alig. A szlovákoknál már 50 %-al magasabbak a bérek, mint ahogy lehet hallani, a cseheknél meg még ennél is magasabb, de a románoknál is évi 15 %-os bérnövekedés van. Mi az igazi ok? Azt mondják, hogy a versenyképesség gyengébb mint máshol. Csakhogy a kormány a versenyképesség növelésére oszt szét pályázati úton ezer milliárdot vagy még többet és ettől se javul a versenyképesség?

Az uniós támogatás szétosztása a kormány hatásköre. Nem a kormány pénze, de a kormány és a kormány által kijelölt szervek döntenek róla, hogy kik kapják az uniós támogatást. A célt is a kormány jelöli ki. A gazdaságfejlesztés terén két kiemelt cél van. Az egyik a versenyképesség javítása. A másik a kapacitásbővítés. Ha a versenyképesség javítására kiosztanak ezer milliárd forintot, ilyen hatalmas összegből már azért látszani kellene az eredménynek. Ha tényleg összefügg a versenyképesség és a minimálbér, akkor már ekkora támogatás felhasználása után jelentősen javulni kellene a versenyképességnek és ez alapján jelentősen emelhető lenne a minimálbér. Ott mindenképpen béremelésnek kellene lenni ahova jutott uniós támogatás.  Persze csak akkor, ha nem kamu az egész és nem haveri pénzosztás folyik a versenyképesség javítása címén. Legalább ott kellene emelkedni a béreknek, ahova adtak uniós támogatást. Mert az nem járja, hogy a vállalkozások benyelik a pénzt és semmit nem nyújtanak érte! Pénz elköltve, de nincs nagyobb versenyképesség, nincs nagyobb bér.

A másik téma a kapacitás bővítés. Ha erre is adnak ezer milliárd forintot vagy még többet, akkor ebből kellene jelentkezni az új kapacitásnak, ami majd a plusz bevételt termeli. Ennek meg jelentkezni kellene a gazdasági növekedésben. A Matolcsy azt mondja, hogy ők adtak 1500 milliárd forint növekedési hitelt, aminek az elköltése már 5 %-os gazdasági növekedést hozott. De ha ez a mostani szerény növekedés a Matolcsy növekedési hiteléből van, akkor hol van az uniós támogatásból létrejövő többlet kapacitás és növekedés, hiszen erre is adtak pár ezer milliárdot? Itt valami nagyon nem stimmel! És ezért nem emelik a minimálbért se úgy ahogyan a gazdaságfejlesztésbe tett uniós pénz arányában lehetne.

Legalább a független közgazdászok vennék a fáradságot, hogy tisztázzák ezt! Készítsenek elemzést vagy tanulmányt arról, hogyan függ össze a versenyképesség és a minimálbér, és arról is, hogy a versenyképesség javítására pályázati úton szétosztott uniós támogatásból mekkora minimálbér emelés következne, ha azt jól használják fel. Egyáltalán miért nincsenek elemzések, tanulmányok arról, hogy a kiosztott uniós támogatás mennyivel növeli a versenyképességet, így ezzel mekkora lehetne a minimálbér, és a kapacitás bővítésére kiosztott uniós támogatásból mekkora plusz kapacitásnak kellene belépni a gazdaságba?

Mert az nem lehet igaz, hogy itt mindenki összejátszik mindenkivel!


   

                                      
   

    

                      

A megalakulása előtt álló JÓLÉT ÉS DEMOKRÁCIA PÁRT - JDP - lehet a 2018-as választás győztese                                                                                                       

A JDP legalább 90 egyéni képviselői helyet akar megszereni a 2018-as választáson. A JDP nagyléptékű fejlődésre, ugrásszerű gazdasági növekedésre kidolgozott programjai, az új, két pilléres nyugdíj modell, az életszínvonal javítására vonatkozó tervei, a fiatalok, középkorúak és nyugdíjasok számára egyaránt sok új lehetőséget hordozó programok elégséges muníciót jelentenek a 2,8-3 millió szavazat megszerzéséhez.

A JÓLÉT ÉS DEMOKRÁCIA PÁRT - JDP - centrumpártnak vallja magát, azzal az elkötelezettséggel, hogy a baloldali és jobboldali szavazók érdekeit is egyaránt képviselje. A fő cél: JÓLÉT ÉS DEMOKRÁCIA. Cél: nyugati bérek és nyugdíjak, nyugati életszínvonal és az ehhez szükséges gazdasági hátteret biztosító szervezett gazdaságfejlesztés a B-modell alapján. 

A JDP kivár a megalakulással. Nyitva tartja a kaput civil csoportok és szervezetek számára, akik a JDP jövőképét, céljait, programját, kampánystratégiáját, kampány anyagait megismerve csatlakozni szeretnének. Ezen idő alatt a fő cél az, hogy minél több információ legyen elérhető és megismerhető arról, hogy a JDP hogyan képzeli el Magyarország jövőjét, a nagyléptékű fejlődést, az ugrásszerű gazdasági növekedést, az életszínvonal gyors emelkedését, a modern oktatást, a nívós egészségügyi ellátást, az uniós politikát, Magyarország helyét és szerepét a gyorsan változó világban és milyen intézkedéseket hozna kormányra kerülése esetén. 

A JDP információs stratégiájának érvényesítését jelenleg 15 internetes portál segíti.

A JDP első felvonulását 2017 márciusában tartja, amely autós felvonulás lesz. Az autók oldalán lévő molinókon lesznek láthatók a zinfo.hu portál oldalain megismerhető plakátok közül az erre az alkalomra kiválasztottak. A JDP  gyalogos felvonulását 2017 májusában tartja. A gyalogos felvonulás reklámhordozói a táblák mellett a nagyméretű papírtáskák lesznek.                                                                                                                                                                                IMPRESSZUM
A PORTÁL TULAJDONOSA: BARANYAI  JÓZSEF  Email:  barnetmedia@gmail.com  
JDP  KAPCSOLAT    Email:  jdppart@gmail.com