KOMMENT 1


A ZINFO portál nem tesz közzé rasszista, mások vallását, nemzeti, nemzetiségi, szexuális vagy politikai és világnézeti hovatartozását gyalázó valamint obszcén és trágár kategóriába tartozó tartalmat.   

   

                 

NICK:  HÁBORGÓ                                                                                                                                                                                       
Azt mondja az államtitkár, hogy az OECD kimutatása szerint 2010 óta Magyarország többet költ az egészségügyre. Tuti, hogy ezek az OECD-sek is a kormány statisztikájából dolgoznak, ezeket is megvezetik mint a magyarokat.  Ausztriában 4,8 orvos, Csehországban 3,6 orvos, Magyarországon csak 2,4 orvos jut ezer emberre. Magyarországban 3-szor annyian halnak meg kórházi fertőzésben, mint az EU-ban vagy a visegrádi államokban. A betegellátási pontokon nincs alkoholos kézfertőtlenítő, mert stadionokra és esztelen költekezésre megy el a pénz. Vizes vb-t, olimpiát rendezünk, miközben a kórházakban a minimális feltételek hiányoznak a gyógyításhoz. És van bőr a pofájukon azt hazudni, hogy jobb lett az egészségügy!

Megint ott tartunk mint Semmelweis idején, hogy a kórházi fertőzés a legnagyobb halálozási ok. Ennek kiküszöbölésére, ami aprócska összeget igényelne, nem ad pénzt a politika. De a luxusberuházásokra, stadionokra, olimpiára, várra, külföldi magyaroknak, az erre szükséges sokszorosát szórja el a hatalom. Tobzódnak a pénz mámorában, abban, hogy bármit megcsinálhatnak, dőzsölhetnek. Már a lakodalomba is helikopterrel járnak. Kényükre, kedvükre költhetik az ország, a magyar emberek pénzét. De alkoholos kézfertőtlenítőkre nem jut pénz, még a betegellátási pontokon se. A kórházi fertőzések emiatt tarolnak, jelentősen növelik a halálozási arányt.

De más téren is nagyon rosszul állunk. A politika nem törődik ezzel, stadionokat épít, puccoskodásra szórja a milliókat, a nép meg ezt éljenzi. Nem érdekli, hogy itt méhnyakrákban háromszor annyian halnak meg mint az EU átlag, infarktusban pedig négyszer annyian halnak meg mint az eus átlag. Van egy olyan kategória statisztikában, hogy kezelhető halálok, ami azt jelenti, hogy ez megfelelő ellátással gyógyítható vagy stabil állapotban tartható lenne a beteg. Nálunk  2013-ban százezer lakosra 245 ilyen halálozás jutott, Szlovéniában 118, Portugáliában pedig 104. Mi kellene a javuláshoz? Pénz, szervezés, figyelem. Odafigyelés, az, hogy a politika ezzel is törődjön, ne csak a saját zsebével, meg az öntelt hazudozással.

De itt a pénz stadionokra megy, kormányzati luxusra, világbajnokságok szervezésére, meg olimpiára. A betegellátási pontokra kihelyezendő alkoholos kézfertőtlenítőkre viszont nem futja, holott ez csupán ezer forintos kategória és nem milliós vagy milliárdos. Biztos ezért, az alacsony érték miatt nem foglalkozik vele a politika. De ha ez így jó a magyaroknak, erre szavaznak, sokat nem lehet tenni. Magyarországon fele annyi orvos jut ezer emberre mint Ausztriában, de Csehországban is másfélszer ennyi orvos és nővér jut ezer emberre mint nálunk. Ki a hibás? Brüsszel! Mindenért Brüsszel a hibás. Normális egészségügyi ellátás helyett ámítás jut a magyarnak. Ő meg elhiszi. Itt így mennek a dolgok.
NICK:  UTOLSÓK                                                                                                                                                                                     

Ilyen ritkán volt, hogy szinte mindenben utolsók legyünk. Inkább a mezőny elején szoktunk lenni. Most meg szinte mindenben sereghajtók. Kivéve a korrupcióban, mert ott utcahosszal verjük a mezőnyt. Amikor elzárták az uniós pénzcsapot a magyar gazdaság növekedés visszaesett 2 %-ra, a románok akkor is 4 % fölötti növekedéssel hasítottak.

Ha már a románoknál tartunk, ott 4 éve folyamatosan 5 % fölötti nyugdíjemelés van. 2017-ben is 5,8 % emelést kapnak a nyugdíjasok, noha ott semmi infláció nem lesz, sőt csökkennek az árak. Miért kapnak emelést? Mert ott két tényezőből áll a nyugdíjemelés. Az egyik az infláció a másik emelés pedig a reálbérek emelkedésének 50 %-a, vagyis amennyivel emelkednek a reálbérek annak 50 %-ával emelik a nyugdíjakat. Romániában nulla százalék infláció mellett 5 %-os a nyugdíjemelés, itt meg sokszor kihangsúlyozott kegyes adományként 1,6 % a nyugdíjemelés, meg a 10 ezer forintos utalvány.

A bérekről ne is beszéljünk! Romániában 1 év alatt 13,2 %-al nőttek a bérek, abban a Romániában, ahol régebben a mi életszínvonalunkat irigyelték és szerették volna, most már nem!  Azt mondják, hogy ennek a szárnyalásnak fontos tényezője, hogy létrejött a korrupcióellenes ügyészség és a korrupcióra nem folynak el ezer milliárdok, így azt szét lehet osztani az embereknek.

A környező országok már mind dinamikusan fejlődnek, mi meg csak a propaganda szintjén. Szinte mindenben utolsók vagyunk. Felforgatták az oktatást, már a PISA-teszten is utolsók lettünk. Utolsók vagyunk az egészségügyben, nálunk jut a legkevesebb orvos 10 ezer betegre a térségben.  Ausztriában 2-szer annyi orvos jut 10 ezer betegre, de Csehországban is 1,5-ször annyi. Utolsók vagyunk a a halálozási statisztikákban és nálunk a legmagasabb a kórházi fertőzések száma, ami az utóbbi idő sokat tárgyalt témája is volt. Szinte mindenki leelőz, beelőz bennünket szinte minden téren, mi meg ahelyett, hogy összekapnánk magunkat, csak azt mantrázzuk, hogy jobban teljesítünk és az elmúltnyolcév, meg a Gyurcsány és Soros, na meg a migránsok.

Mintha valami rejtélyes ok folytán a hülyeség szigete lettünk volna. Mindenki teszi a dolgát a környékünkön, lép előre, mi meg ideologizálunk, hogy itt a jövő, itt van nálunk a fejlődés motorja és a mi új rendszerünk a munkaalapú illiberális az ami majd a hanyatló, önmaga romjain kimúló jóléti rendszert felváltja. A nép meg elhiszi ezt a nagy kamuzást, vörösre tapsolja a tenyerét, a nagy semmit éltetve. Akiben meg van józanság és nem a kedvezményezettek körébe tartozik, az elhúz nyugatra és vissza se néz, nem, hogy visszajönne. Szóval itt tartunk, éljenezzük a jobban teljesítő magunkat, a vezetésünket, a fejlődés meg mint a szélvész elhúz mellettünk.

És ennek folytatására szavazzunk majd 2018-ban?                                                                              


NICK:  ARÁNYOSMINIMÁLBÉR 
                                                               


Olvastam egy írásban, hogy Magyarországon is arányos minimálbérnek kellene lenni, vagyis ahogyan viszonyulnak az itteni árak a nyugati árakhoz, hasonló módon kellene az itteni fizetéseknek is viszonyulni a nyugati fizetésekhez. Az arányos minimálbér 170-200 ezer között lenne, de a munkaalapú rendszer miatt nem lehet emelni, mert akkor nem települnének ide az összeszerelő üzemek. Mert az összeszerelő üzemek csak oda mennek ahol alacsony a minimálbér. Ha itt arányos minimálbér lenne, akkor összedőlne a munkaalapú rendszer. Ezért kellenek az alacsony bérek és az alacsony adó. Azért kell a 15 %-os alacsony adó, hogy az összeszerelő üzemekben itt dolgoztató tőkés kapitalisták alacsony adóval ki tudják vinni az itt megtermelt százmilliárdos profitjukat. Mert egyébként ahol jóléti rendszer van, ott az ilyen milliárdos jövedelmek után 40-50 % adót fizetnek, nem úgy mint itt, ahol csak 15 %-ot a munkalapú rendszer miatt.

Na most az meg így nem pálya, hogy itt örökre ilyen alacsony maradjon a minimálbér és a bér, mert így lett kitalálva ez a munkaalapú rendszer a csóringerségre, inkább rendszert kellene váltani és valami normális változatot alkalmazni, ahol lehet normális élethez szükséges bért is fizetni. Már így is utolsók vagyunk itt a térségben, már a románoknak is jobb, úgyhogy valami érdemi változás kéne, mert mi leszünk aztán tényleg Európa szegényháza.  
    

   


NICK:  CSÓRINGEREK                                                                   


Mennyi kell, kellene Magyarországon a normális megélhetéshez? Ezt a kérdést a propaganda leegyszerűsítve kezeli, azt mondja ha munka van minden van, ami valljuk meg csupán a népámításra kitalált nettó hülyeség. A 24.hu portálon olvastam, hogy a Jófogás és a GKI több mint 10 ezer aktív internetező bevonásával csinált egy internetes felmérést, amiből kiderült, hogy négy emberből háromnak a jelenlegi fizetésének 50 százalékos emelkedése oldaná csak meg pénzügyi problémáját. Ezek szerint az emberek 75 %-a elégedetlen az anyagi helyzetével, azzal ami itt van.

Végre van egy pártprogram - JDP -, amiben nem csupán a munka a cél, hanem a jóléti rendszer, de én ezt inkább normális megélhetésnek nevezném. Ebben se igazán bízom, de már az biztató, hogy van rá program, van rá terv. Mert az azért logikus, ha nincs terv, elképzelés se erre, akkor abból végképp soha nem is lesz semmi, főként normális élet nem.

Az vitathatatlan, hogy itt nagyon gyorsan megint valami rendszerváltásra lenne szükség és ezt a munkaalapú katyvaszt, amit annak neveznek, de a lényege nem is igazán megfogható, le kellene cserélni egy olyan rendszerre ami normális megélhetést biztosít. Mert mondom, az nettó hülyeség, ha munka van minden van! Mi lehet, milyen élet lehet a közmunkás havi 50 ezer forintjából vagy a minimálbéres havi 75 ezer forintjából, hiszen nekik van munkájuk nem? Nyomorgás, folyamatos túlélési gyakorlat, azzal a jelszóval súlyosbítva, hogy közben jobban teljesítünk.

Az van ebben a felmérésben, hogy az alapvető és kötelező kiadások után a jövedelméből azoknak futja egyéb vásárlásra és spórolásra, akik 250 ezer forint feletti nettó bért kapnak. Tehát minimum ennyi kellene a normális élethez és nem a nettó 75 ezer forintos minimálbér!

De miért csak ennyi a minimálbér? Egy másik cikkben olvastam, hogy azért ugyan itt az árak már nyugatiak, de az alacsony versenyképesség miatt a bérek viszont még nem. Igen ám, csakhogy az uniós támogatásból legalább ezer, de lehet, hogy több ezer milliárd forintot adtak pályázati úton vállalkozásoknak, hogy növeljék a versenyképességüket. Akkor meg miért nem emelik a minimálbért? Ha a versenyképesség alacsonyabb volta miatt alacsony a bér, akkor a versenyképesség javítására adott ezer milliárdok természetszerűleg bérnövekedést kellene, hogy eredményezzenek. Igen ám, de ki kezdje? A vállalkozó biztos nem, mert nem érdeke! Az államnak ilyenkor hivatalból kellene  emelni a minimálbért, nem? Miért nem emeli az állam a minimálbért?

Vagy csak úgy odavágnak a vállalkozásokhoz több ezer milliárdot és semmit nem kérnek vagy nem írnak elő érte? Ilyent nem lehet tenni, az nem a kormány pénze, hanem a magyar embereké! Azt csak felelősséggel lehet költeni vagy pályázati úton szétosztani! Ha egy vállalkozás kap a versenyképesség javítására uniós támogatást, minimális kötelessége, hogy legalább a vállalkozásnál dolgozók fizetését megemelje, hiszen százmilliókat kapott arra, hogy növelje versenyképességét és magasabb bért tudjon fizetni! Ez minimális elvárás! De ki ellenőrzi ezt? Vagy itt csak futószagon kiszórnak ezer milliárdokat az uniós támogatásból és semmi elvárás, semmi követelmény? Ki fog ennek utána nézni?                               
   

       

NICK:  HIHETETLENMajdnem padlót fogtam a meglepetéstől, amikor olvastam a hírt! 2015-ben a külföldön dolgozó magyarok 1220 milliárd forintot utaltak haza! Ez a magyar GDP 4 %-a! És ez nem a megtermelt érték, hanem a munkát végző ember nettó fizetésének egy része! Hány ember utalhatta ezt a hatalmas pénzt? De nem is ez küldött padlóra, hanem az, hogy az előtte lévő évben, 2014-ben 930 milliárd forintot utaltak haza a külföldön dolgozó magyarok, most pedig 1220 milliárd forintot. Egy év alatt 30 %-os növekedés! Ez egyben azt is jelenti, hogy egy év alatt 30 %-al nőtt a külföldre távozott magyarok száma, ami döbbenetes! Ha ez így megy kiürül az ország! Így már érthető, hogy miért van itthon munkaerőhiány! Lassan már többen lesznek külföldön mint itthon!

Az egy marhaság amit kormányzati propaganda állít, hogy 300 ezer ember dolgozik külföldön! Akkor mindenkinek havi 400 ezer forintot kellene utalni! Van aki nem is keres annyit, például aki takarít vagy vendéglátásban mosogat. Arról nem is beszélve, hogy az ottani megélhetés, lakhatás, rezsi, stb. felemészti a fizetés több mint felét. Miből fizetne lakhatást, étkezést, meg minden mást ha hazautalná a teljes fizetést? A másik meg az, hogy sokan, a felmérések szerint a kint dolgozók fele nem is utal.

Régebben olvastam egy számítást, ami a 2014-ben hazautalt 930 milliárd forintból vetíti vissza azt, hogy  hány ember is utalhatta a 930 milliárd forintot. Abból indul ki, hogy a felmérések szerint a kint dolgozók fele nem utal, feléli, elkölti, elszórakozza. Az aki utal és aki nem egyaránt kell, hogy fizesse az ottani megélhetési költségeket, albérletet, lakhatást, rezsit, közlekedést, étkezést és ez el is viszi a fizetés nagyobb részét. Ami marad abból lehet utalni, de abból kell öltözködni, szórakozni és minden másra - fodrász, gyógyszer - költeni.

Az említett számítás szerint az ottani megélhetési költségeket is figyelembe véve és azt, hogy sokan nem utalnak, legalább 1 millió külföldön dolgozó magyar kell hozzá, hogy 930 milliárd forintot utaljanak 1 évben. Na most, ha a 2014-ben hazautalt pénz, a 930 milliárd forint egy év alatt 30 %-al 1220 milliárd forintra nőtt, akkor nyilvánvaló, hogy a külföldön dolgozó magyarok száma is 30 %-al nőtt vagyis 2015-ben már több mint 1,3 millió magyar dolgozott külföldön. 1 millióval több annál a 300 ezernél amit a kormányzati propaganda emleget.

És ez amitől kifekszik az ember. El kellene mondani a kormánynak a valóságot. Például azt, hogy itthon Magyarországon hány munkavállaló fizet járulékot és ebből hányan dolgoznak a versenyszférában és hányan kapják a költségvetésből a fizetésüket. Ha az itthon járulékot fizetők számát kivonjuk a 4,5 millióból - ennyi a magyar munkavállalók száma - megkaphatjuk, hogy hány fő dolgozik külföldön. És erre sokan kíváncsiak lennének.

   

NICK:  MIAKÖZÉRDEK                                                                  


Az uniós támogatás elosztásánál, a pályázatok elbírálásánál kellene egy fontos választóvonal, egy alapvető szempont alkalmazása, mégpedig az, hogy melyik pályázat támogatása közérdek és melyik pályázat támogatása csupán magánérdek. A magánérdeket nem kellene támogatni, még olyan kamu dumával se, hogy a versenyképességet támogatják. Mert akkor meg minden hasonló tevékenységet végző támogatást érdemelne. Az a vállalkozás, amelyik a támogatás felhasználásából nem tud többlet bevételt produkálni és több adót fizetni, több foglalkoztatottat alkalmazni, az nem érdemes a támogatásra, mert nem teljesül a közérdek szempontja. A versenyképesség javítása című duma minden pályázatra ráhúzható és jó érv arra, hogy korrupciós, visszaosztásos ügyet támogasson.

A magyar emberek más fásultan, beletörődve veszik tudomásul, hogy értelmetlen, haszontalan dolgokra és ügyekre, pályázatokra szórják el azt a tengernyi pénzt, amiből jólétet teremthettek volna jó kormányzással a magyar embereknek. Elszórják, eltékozolják azt a hatalmas uniós támogatást, amiből megvalósítható lett volna a jóléthez szükséges gazdaságfejlesztés is, mert pálinka kóstolásból soha nem lesz jólét. Ezen már rég változtatni kellett volna, de 2018-ban mindenképpen elkerülhetetlen.
   

   


NICK:  HOGYISVAN  A mi régiónk és a mi országunk az Unió és Európa növekedési motorja, mondja a miniszterelnök. Erre közgazdászok meg azt mondják, hogy uniós támogatás nélkül 3 %-os gazdasági növekedés helyett 5 %-os csökkenés lenne. Számoljunk csak utána!  2015-ben a magyar kormány 2400 milliárd forintnyi uniós támogatást hívott le. Ez 8 milliárd euró vagyis a 100 milliárd euró nagyságú magyar GDP 8 %-a, de nem 8 %-os növekedés lett, hanem csak  3 %-os gazdasági növekedés. Ami úgy is elég zavaros, ha azt vizsgáljuk, hogy miből is lett a 3 %-os növekedés. A 2400 milliárd forint elköltéséből eleve 8 %-nak kellett volna lenni. De egyes közgazdászok meg azt mondják, hogy az autógyártás felfutása, meg a mezőgazdaság és az építőipar hozta a növekedést. Az MNB meg azt mondja, hogy az általa útra indított 1500 milliárd forintos növekedési hitelből van a növekedés, ami eleve 5 % növekedést jelentene. Ha ezt összeadjuk, akkor az uniós támogatás 8 %, az MNB növekedési hitele 5 % az autóipar mezőgazdasággal, építőiparral együtt 2,5 %, vagyis összesen 15,5 %-os gazdasági növekedést adna ki. Valójában meg csak  3 %-os növekedés van. Hova a franckarikába lett a többi növekedés, hiszen a pénz elment rá?  Na ezt kéne kideríteni! Itt nálunk semmi nem úgy van mint máshol! Itt még a matek is más eredményt dob ki!

A világon folyamatos csökken az üzemanyag ára, mert csökken az olaj ára, és a világon Magyarország az egyedüli, ahol a csökkenő olajár esetében is az üzemanyag ára, mert különadót vetettek ki rá. Miért van ez így? Például azért, mert 1 millió ember külföldön dolgozik és itthon nem fizet se adót, se járulékot, helyettük az fizet aki itthon van. Ez az 1 millió ember itthon nem vesz benzint se. Helyettük az fizet a benzin árában, aki itthon vesz benzint. Mi itt most Európa növekedési motorja vagyunk és egy olyan gazdasági csoda részesei, ami miatt folyamatosan szívunk. Nem több, hanem mindig kevesebb lesz a zsebünkben! Hogy ebből hogy jövünk ki azt kéne valakinek kitalálni! 2018-ig még van idő.

   


NICK:  KIHÍVTABE  Állandóan azon folyik a vita, hogy ki hívta be a migránsokat Európába? Hogy ez a Merkel sara.  De jönnek ezek hívás nélkül is. Egyrészt azért mert a muszlimok ahol élnek ott egymást gyilkolják. Belső harcaikkal szétverték az életterüket, a létezéshez szükséges infrastruktúrát, a házak, közművek romokban. Másrészt azért mert könnyebb egy felépített jól működő társadalomban helyet fogni, üldözött címén. Nekik esélyük sincs arra, hogy valamikor ilyen viszonyokat teremtsenek. Az is tény, hogy ha már ott vannak, előbb-utóbb szeretnének befolyással lenni arra és közülük sokan hamar kilépnek a hálával tartozó és illedelmesen alkalmazkodó befogadott szerepéből. Ezért is van az, hogy a mérsékelt szavazók sokasága is úgy látja, hogy a határnál meg kell állítani őket.

Kell kerítés, kell erős határőrizet, de nem kell kell pánikkeltés. És értelmetlen az EU vezető politikusaival és vezető hatalmaival való nyílt szembenállás. Ők adják a pénzt amiből uniós támogatás van és az ő szavuk a döntő az elosztásban is.

Az meg ocsmány dolog, hogy ebben a témában a magyar nők megerőszakolásával, a migránsoknak való behódolással riogatnak azok, akik a 150 évig tartó behódolást a törököknek ünneplendő történelmi múltként értelmezik, amire díszvendégként meghívják azokat a törököket, akiknek elődeik magyar nőket erőszakoltak meg, magyar nőket, gyerekeket hurcoltak el, magyar falvakat égettek fel, magyarok tízezreit gyilkolták le. Ezek után mi jöhet még? A tatárjárás közös megünneplése az országot feldúló tatárok mostani nemzedékével?


   

NICK:  LALALA
Hallgatom a rádiót és nem hiszek a fülemnek. Meghívnak egy helyre, sőt három helyre, hogy megbizonyosodhassak róla, jó helyre megy az uniós pénz. Három pályázó, három vállalkozó nevét említik, akik közül választhatok, de előtte regisztrálni kell a mitortenetunk.hu portálon. Mi van itt? Új az irány, vége a titkolózásnak, a sundám-bundám ügyeknek, mostantól terített lapokkal játszanak?  Felmegyek a portálra, ahol rövid leírás is van róla, hogy kik kapták az uniós támogatást a kiválasztott példaképek és mire, igaz ezt már a rádióban is említették.

Az egyik  vállalkozónak pálinkafőzdéje van és egy pálinkakóstoló terem építésére kapta a sokmilliós uniós támogatást. A másik vállalkozó gyümölcsöt termeszt, ültetvénye van, a harmadik vállalkozónak pedig autószerelő műhelye. Így ők a minták, a nép elé terített példák, hogy milyen hasznosan költik el az uniós támogatás több ezer milliárd forintját. Nincs bajom a pályázaton sok tízmilliót nyert vállalkozókkal, rendes, dolgos magyar emberek, biztosan. Nem sajnálom tőlük a pénzt, bár ilyen alapon és ilyen jogon az összes autószerelő, az összes pálinkafőző és gyümölcstermesztő igényt tarthatna sok millió forint uniós támogatásra.

Azokkal van bajom, akik ilyen felelőtlenül szétszórják az uniós pénzt, a magyar gazdaság fejlesztésére adott pénzt, úgy, hogy abból nem lesz jövő és nem lesz gazdasági növekedés, nem lesz többletbevétel, pedig arra kaptuk a pénzt. A kirakatba tett három vállalkozó nem fog több bevételt termelni, nem hoz létre új gazdasági növekedést, az országnak, a magyar társadalomnak nem lesz jobb attól, hogy ők elkölthetnek sok tízmillió forint uniós támogatást, legfeljebb nekik. Csakhogy a cél nem ez, hanem az, hogy az országnak, minden magyar embernek, a magyar társadalomnak haszna származzon az uniós támogatás elköltéséből.

Az unió támogatás nem ajándék, a felhasználása pedig nem lehet felelőtlen osztogatás kellene, hogy legyen, hanem befektetés! Befektetés a jövőnkbe, az ország jövőjébe. Egy befektetésnek pedig megtérülést kell hozni. Ebből viszont  nem lesz megtérülés. Mi haszna van az országnak abból, hogy a pálinkafőzdés vállalkozó pálinkakóstoló termet építtetett az uniós támogatásból vagy abból, hogy az autószerelő uniós pénzből javította munkakörülményeit? Semmi! Ezt mások is megcsinálják a saját pénzükből.

Ahhoz, hogy itt jobb világ legyen, jólét legyen, magasabb bérek és nyugdíjak legyenek jól kellene felhasználni az uniós támogatást. Úgy mint ahogyan az osztrákok tették a Marshall-segéllyel. Ők csak olyan területbe fektettek be, ahonnan reálisan várható volt a megtérülés, mert tudták, hogy ez egyszeri lehetőség, ebből kell megcsinálni a jövőt. Ahova pénzt adnak ott a betett pénz legalább  kétszeresét kitevő plusz bevételnek kell keletkezni, mert csak így éri meg.

Nálunk meg ahelyett, hogy olyan területre fektetnénk be, ami majd hozza a plusz bevételt, a gazdasági növekedést, amiből majd lesz megtérülés, csak szétszórják a pénzt a vakvilágba.  Itt nincs olyan szabály, hogy megtérülés legyen, hogy kétszeres megtérülés legyen, csak vigye a pénzt, vegyen valamit belőle, aztán jónapot. Persze nem mindenki kaphat, csak a kiválasztottak. De legalább példázatnak olyan vállalkozást vagy pályázót választottak volna, ahol látható, hogy értelmes a befektetés, hogy lesz belőle megtérülés. Mert ez a pálinkakóstoló terem mint befektetés a magyar jövőbe egyszerre komikus és szánalmas. Nem a pályázót akarom ezzel bántani, hanem a politikát, azokat akik erre uniós támogatást adtak és ráadásul a kirakatba tették mint példázatot. De mit is várhatunk a jövőtől ha ilyen szinten gondolkodó politikusaink vannak ha ilyen döntéseket hoznak a kormány emberei?

De lehet, hogy nem is akarnak ők rosszat, csak  ennyi telik tőlük. Ennyit tudnak, erre képesek. Lehet, hogy jóindulattal, de eljátsszák a jövőnket, mert nem lesz több pénz, és újabb lehetőség arra, hogy ugyanazt megcsináljuk mint az osztrákok. Ezzel az uniós pénzzel ami most van, ezzel kellene jól sáfárkodni és nem pálinkakóstoló termekbe fektetni.

Olvastam, hogy 2006 és 2013 között 70 ezer pályázó kapott uniós támogatást! Ennyi befektetésből itt már tejben-vajban kellene fürödni az országnak és helyette nyomor van, 4 millió ember megélhetési gondokkal küszködik. Mire osztották ki azt a tengernyi pénzt? És hol a megtérülés?  Az nem megtérülés, hogy 70 ezer magyar vállalkozó magánvagyonát, vállalkozói vagyonát gyarapították, de többlettermelés meg nem lett belőle. Legfeljebb korrupciós visszaosztás.

Hova szórta el a felelőtlen politika ezt a rengeteg pénzt, ahelyett, hogy ésszerűen felhasználva a jólét megteremtésére fordította volna. Mint ahogyan az osztrákok csinálták. Oda adtak volna csak pénzt ahol látható, hogy a betett pénz legalább  kétszeresét kitevő plusz bevétel keletkezik. Mert csak így éri meg. Így van megtérülés.  

                       

   

                                           

                                      
   

                      

A megalakulása előtt álló JÓLÉT ÉS DEMOKRÁCIA PÁRT - JDP - lehet a 2018-as választás győztese                                                                                                       

A JDP legalább 90 egyéni képviselői helyet akar megszereni a 2018-as választáson. A JDP nagyléptékű fejlődésre, ugrásszerű gazdasági növekedésre kidolgozott programjai, az új, két pilléres nyugdíj modell, az életszínvonal javítására vonatkozó tervei, a fiatalok, középkorúak és nyugdíjasok számára egyaránt sok új lehetőséget hordozó programok elégséges muníciót jelentenek a 2,8-3 millió szavazat megszerzéséhez.

A JÓLÉT ÉS DEMOKRÁCIA PÁRT - JDP - centrumpártnak vallja magát, azzal az elkötelezettséggel, hogy a baloldali és jobboldali szavazók érdekeit is egyaránt képviselje. A fő cél: JÓLÉT ÉS DEMOKRÁCIA. Cél: nyugati bérek és nyugdíjak, nyugati életszínvonal és az ehhez szükséges gazdasági hátteret biztosító szervezett gazdaságfejlesztés a B-modell alapján. 

A JDP kivár a megalakulással. Nyitva tartja a kaput civil csoportok és szervezetek számára, akik a JDP jövőképét, céljait, programját, kampánystratégiáját, kampány anyagait megismerve csatlakozni szeretnének. Ezen idő alatt a fő cél az, hogy minél több információ legyen elérhető és megismerhető arról, hogy a JDP hogyan képzeli el Magyarország jövőjét, a nagyléptékű fejlődést, az ugrásszerű gazdasági növekedést, az életszínvonal gyors emelkedését, a modern oktatást, a nívós egészségügyi ellátást, az uniós politikát, Magyarország helyét és szerepét a gyorsan változó világban és milyen intézkedéseket hozna kormányra kerülése esetén. 

A JDP információs stratégiájának érvényesítését jelenleg 15 internetes portál segíti.

A JDP első felvonulását 2017 márciusában tartja, amely autós felvonulás lesz. Az autók oldalán lévő molinókon lesznek láthatók a zinfo.hu portál oldalain megismerhető plakátok közül az erre az alkalomra kiválasztottak. A JDP  gyalogos felvonulását 2017 májusában tartja. A gyalogos felvonulás reklámhordozói a táblák mellett a nagyméretű papírtáskák lesznek.                                                                                                                                                                                IMPRESSZUM
A PORTÁL TULAJDONOSA: BARANYAI  JÓZSEF  Email:  barnetmedia@gmail.com  
JDP  KAPCSOLAT    Email:  jdppart@gmail.com